یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
کد خبر: 273213
۲۹ دی ۱۳۹۰ - ۰۳:۴۹

نشست علمی حقوق و جنسيت از سوی دفتر مطالعات و تحقیقات زنان وابسته به مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران، در قم برگزار شد.

به گزارش مرکز خبر حوزه،در نشست حقوق و جنسیت تحقیق ارائه شده از سوی زهره رجبیان عضو هیئت علمی دفتر مطالعات و تحقیقات زنان با عنوان «حقوق و جنسيت، نقد برابري کامل حقوقي زن و مرد از ديدگاه مکاتب فلسفه‌ حقوق و فلسفه اخلاق غرب» مورد بررسی و نقد اعضای هیئت علمی این دفتر و دکتر قربان‌نيا، عضو هيئت علمي دانشگاه مفيد قم، قرار گرفت.

رجبيان با تبيين ديدگاه‌ خود پيرامون پايگاه‌ فلسفي برابري کامل حقوقي زن و مرد و بررسي مکاتب فلسفه حقوقي و فلسفه اخلاقي گفت: با وجود آنکه برابري کامل حقوقي زن و مرد از سوي اسناد بين‌المللي به عنوان نسخه‌اي جهان‌شمول توصيه ‌مي‌گردد، برابري کامل حقوقي زن و مرد در عرصه خانواده از هيچ پايگاه فلسفي برخوردار نيست؛ زيرا از ديدگاه اين مکاتب، برابري داراي ارزش ذاتي و مطلق نيست و همواره معيارها و ارزش‌هاي ديگري نظير عدالت، دست‌يابي به سود بيشتر، عقلانيت جمعي و... آن را مقيد و محدود مي‌سازند.

کارشناس دفتر مطالعات و تحقيقات زنان در جمع‌بندي مباحث خود اظهار داشت: بر اساس اين مکاتب فلسفي، آن معني از برابري که کمتر مورد مناقشه قرار گرفته است، برابري در حقوق بنيادين انساني است و از اين سطح  هر چه به لايه‌ها و سطوح ديگر نزديک مي‌شويم، اختلاف نظرها و سلايق بيشتر خود را نشان ميدهد و عناصري همچون عدالت، فايده، شايستگي، استحقاق و ... محوريت مي‌يابد.

وی ادامه داد: در زمينه حقوق و جنسيت، رابطه حقوق و تفاوت‌هاي جسمي و رواني، ‌استعداد‌ها،‌ توانايي‌ها، نيازها و مسئوليت‌ها، شايسته تحقيق و پژوهش بيشتر است.

دکتر ناصر قربان‌نيا، کارشناس این نشست نیز به نقد و بررسي ديدگاه رجبیان پرداخت و با اشاره به نقاط قوت آن نکاتي را به منظور غني‌سازي این اثر متذکر شد.

در پايان این نشست اعضاي هيئت علمي دفتر مطالعات و تحقیقات زنان به بيان ديدگاه‌هاي خود در ارتباط با این تحقیق پرداختند و نگارنده تحقیق به این دیدگاه‌ها پاسخ داد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha